Stickat

Jag – en stackare med hälsporre

Gick i mina Converse skor i torsdags och kände på kvällen att aj det gör lite ont i hälen. Så där mitt under…bråttom på fredagsmorgonen – tar samma skor. (IQ fiskpinne)

Vid lunch kunde jag knappt gå… haltade hem och på kvällen var hela foten svullen och det skar som knivar i foten. Det blev både Ipren, alvedon och värmekudde.

Idag blir det stillasittande och – stickning. En sak som är konstig är att när man inte kan ta sig runt så är det precis det man vill. jag ser dammtussar i hörnen men kan inte hasa runt med dammsugen. Stackars underbara make som får sköta markservicen.

En sak ska jag göra dock – baka bullar! Det är kanelbullens dag idag och degen står och jäser så fint. jag tycker ”dagar” såhär är ganska töntigt MEN kanelbullar är ju så fantastiskt gott så idag blir det bullar!

5 kommentarer

 • Elin

  Visst är det pissigt med hälsporre! Har det med.. Emms (http://emmsemms.blogspot.com/) tipsade mig förut om en behandling som hon gått på för att få bort sin hälsporre så det kan va ett tips att gå in o fråga henne för jag minns inte nu vad det hette… Kostade 700kr per behandling så jag la det inte på minnet nu eftersom jag inte har dom pengarna..

 • Ulrica

  Tack för tipset… jag är inte 100% säker på att det är just hälsporre men det kanske är början på en sådan. jag har aldrig haft så här ont. jag tror bara att min fot inte pallade dåligt uppbyggda skor i kombination med mycket gång på hårt underlag = inflammation/irritation av senorna i foten….

 • Elin

  Jag är inte helt hundra på min egen heller men allt som jag läste om det på sjukvårdsupplysningen stämde…, ibland känns det som att det brinner i foten när jag går, o det är värst när man suttit/legat ett tag. Min fot känns mycket bättre nu sen jag har använt bara foppatofflor (fejk) som stötdämpar bra. 🙂 Så det vart min ekonomilösning..

 • Ulrica

  🙂 Idag kan jag gå hjälpligt i alla fall. Det kommer att bli gympa dojjor för mig en tid framöver, kanske köper jag några ”snygga” som walkingsko eller liknande.

 • Soili

  Hälsporre är jobbigt att ha.Hade sådan för flera år sen.Orsaken var att jag gick på stengolv i hårda skor.Köpte ett hälinlägg från Scholls,såg ut som en skål.Det hjälpte faktiskt.Nu är hälsporrana ett minne blott.Dom försvinner om man fixar ”stötdämpare”:)