Reflektion

Jag har gjort mina 10 000 timmar

Jag lyssnade på Värvet och avsnittet med Kristian Gidlund. Jag tror det är det vackraste och mest genomtänkta avsnitt jag hört. Jag grät.

Jag vet inget om Kristian Gidlund, jag visste att han var dödssjuk i cancer och ska dö. Att han skriver någon blogg och att den har blivit en bok.

Jag visste inte att han är en av de mest genomtänkta, välformulerade och hårt arbetande människor i Sverige just nu. Hela min förutfattade uppfattning om denna, för mig, okända person ställdes på ända.

Det sätt han pratar på, hur han vet massor för han har tvingats tänka, för hans liv har fått en sluttid. Om än obestämd. Han har berättelser i sitt väsen, det hörs. Så djävla vackert.

Kristian säger att ska man bli duktig på något får man lägga 10 000 timmar på det. Och det har jag gjort. Stickning har jag lagt eoner av timmar på. Det behärskar jag men jag fick också insikten att vill man behärska något nytt är det 10 000 timmar som krävs. Jag gillar hans inställning och det visar på engagemang, vilja och envishet.

Jag måste läsa Kristian Gidlunds bok I kroppen min…. Det bara är så.

(Kontrasten var total när avsnittet med Katrin Zytomierska rullade igång, jag mådde nästan illa. Jag får lyssna klart en annan dag)

Kommentarer inaktiverade för Jag har gjort mina 10 000 timmar