Stickat

Jag lyckades med nyårslöftet – baka allt matbröd

Jag tror det är första gången jag har lyckats med ett nyårslöfte!

Jag gjorde det – jag bakade allt vårt matbröd under ett års tid. Jag är så stolt!

Köpebröd är inte särskilt gott. Jag tycker många smakar precis likadana och konsistensen är den samma. Handlar man hos en bagare eller på surdegsbageri är det godare – men dyrt.

Då får man helt enkelt göra själv! Det tar inte särskilt mycket tid i anspråk om man ändå är hemma en kväll. Hälla ihop ingredienser, köra assistenten 10 minuter, jäsa en 45-60 min, baka ut, jäsa, grädda.

Jag har bakat allt möjligt. Mest har det blivit frallor som jag fryst så att det kan tas fram när man vill ha. Jag har barn som bor varannan vecka så åtgången är ojämn och jag äter inte alltid själv frukost hemma.

Favoriten har varit ett rostbröd som jag bakat och styckefryst – sjukt gott och uppskattat. När tiden tryter blir det filmjölksbröd eller vid kris – scones!

Ibland har jag inte orkat baka – och då har vi heller inget bröd. Jag trodde barnen skulle klaga men de har inte sagt någonting.

I perioder bakar jag massor och fyller frysen, baguetter, frallor och limpor. Vi har säkert sparat massor av pengar men jag har inte räknat på det. Det enda jag saknat är mjukt tunnbröd, även om jag bakat även det hemma. Det allra godaste är surdegsbröd men tyvärr tar det lite mer tid att göra så det har inte blivit så mycket av det.

Jag fortsätter så klart att baka vårt matbröd men kommer att tillåta mig en och annan avstickare, surdeg är ju väldigt gott!

Kommentarer inaktiverade för Jag lyckades med nyårslöftet – baka allt matbröd