Klimat,  Tröja,  Vinter

Utan fleece i slalombacken

 

Under julhelgen stickade jag en Telja. Istället för min vanliga fleecekofta som jag haft de senaste … 18 åren … tog jag den nystickade tröjan.

Tröjan är stickad i Lettlopi, ett isländskt rustikt garn, ganska tjock.

Den funkade perfekt som lager två i skidbackarna! Närmast kroppen har jag en tunt merino undertröja, den har jag inte stickat, som lager två tjocktröjan Telja och utanpå det en skaljacka. Jag blev inte för varm och frös ingenting. Nu regnade det dag ett; men se där ull blir blött men värmer ändå! Bra va’?! Som tur var funkade min skaljacka så jag blev inte blöt på kroppen.

Däremot mina gamla skinnhandskar, en 35 år sisådär, klarar inte regn. Men vilken tur att jag då har mina stickade ullvantar som innerhandske/”lining” vilket gjorde att jag inte frös men var ganska fuktig. Mina kära barn påpekade att det kunde vara dags för ett par nya skidvantar… Det kan jag hålla med om.

Så ull i slalombacken är en bra ersättning för fleecen och gör dig glad och torr trots regn.

Ulltokar i ett regnigt Åre