Klimat

Hej porslinsmugg – hej då papp och plast

Under hösten ruttnade jag på mitt jobb när det gäller klimat/miljöarbetet och mejlade kontorsansvarig om att nu är det dags att avskaffa pappmuggarna!

På mitt jobb använder vi nämligen pappmuggar och plastglas för kaffe och vatten. Det finns koppar och glas men det används försvinnande lite. Så 90-tal!! Jag använder porslinsmugg och har småkampanjat med mina kollegor som nästa alla nu väljer en riktig kopp till trefikat. Men vi är ju 200 pers på kontoret…

I tisdags när jag slog på jobbdatorn kände jag mig som en vinnare! Översta nyheten på intranätet handlade om att papp och plast ska ersättas av koppar och glas. Halleluja och välkommen till 2000-talet! En nyhet på intranätet har aldrig fått så många likes eller kommentarer! Jag kommenterade självklart och föreslog nästa klimatåtgärd – rörelsedeckare i konferensrum, kontor och toaletter.

Många bäckar små…

Kommentarer inaktiverade för Hej porslinsmugg – hej då papp och plast