Klimat,  Rensa i röran

Hela Sverige städar – ekologiskt

Just nu säljer ättika, bikarbonat och såpa som aldrig förr. Varför? Jo, Ekotipsets städtips har slagit igenom brett.

Ekotipset finns både på Instagram och Facebook men det är nog Instagram som står för genomslaget.

I händelser postar Ellinor ”kvitton” på hur bra tipsen fungerar; mirakelfönsterputsten, insynsskydd av filmjölk, socker som skursvamp och bikarbonatpasta som rengör skor.

Det är underbart att se Sverige mobilisera sig med ättika och bikarbonat och se tillfredsställelsen när dörrar, båtar, och kakelfogar lyser vita. Självklart inspirerande! Pasta och fönsterputs finns nu i mitt städskåp och microdukarna från tiden med Hemfrid kommer till nytta.

Det enda jag har problem ned är ättikedoften, men jag har beställt eteriska oljor att blanda i… samtidigt som jag börjar vänja mig vid doften. Jag har också provat sockerbit på spisen – funkade ju super! Här ser du den jag gnott på och den jag inte varit på – än.

Socker-skurat

Och hur passande är det inte att i coronatider hitta tillbaka till ett ursprung, att sluta köpa rengöringsmedel och bli miljömedveten och försöka rädda världen litegrann.

Så in och följ Ekotipset!

2 kommentarer

  • Heidi

    Jag gjorde också rent min spis med sockerbitar för några veckor sedan, och den blev som ny. Näst står några välanvända kastruller på tur för ordentlig rengöring enligt samma källa:)

    en toppenbra källa för nygammal städkunskap, som också är miljövänlig. Och om du har svtnyheter appen så kan du i ett inlägg där, höra en kemist förklara varför dessa städtips funka så bra:)

  • Ulrica

    Härligt!!! Jag såg det där inlägget på svt. Underbart med återanvändning av gammal kunskap! Jag ska nöta vidare på min spis…