Kalljästa frukostfrallor
I morse blev det färska kalljästa frallor till frukost. Det är en lyx att få nybakat på morgonen. Detta recept är så bra för frallorna formar man redan på kvällen. På morgonen tar det bara 15 min att få dem på plats. Det gör att man kan göra dem mitt i veckan – och lyxa. Medan bullarna står i ugnen 12 minuter, står du själv i duschen.
KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR
12 st
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
ca 9 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och blanda ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt och kryddor. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig.
Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten.
Ställ fram bröden i rumstemperatur medans ugnen blir varm. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 225 grader.