Höst,  Sommar

Kanothajk 2010

Årets kanothajk (tidigare år) gick av stapeln någon helg senare än vanligt. Efter lite tråckel (för mig) att komma till ön… så blev helgen i vanlig ordning otroligt lyckad. Vädrets makter var med oss och vi fick strålande sol på lördagen… eller är det alla presenningarna som är vår regngaranti?

Vi är alltså ett gäng familjer, lite olika konstellationer år från år, som åker till Stjärnhov och paddlar ut i Båven för att bo två nätter på Majholmen. Med ansvar för en måltid var per familj samt snacksansvarig – mycket viktigt, njuter vi lyxcamping med smarrig frukost samt kräftskiva på fredagen och grillmat på lördagen.

Under lördagen gör alla vad de helst vill; badar, paddlar, läser, stickar, pratar, fikar, hugger ved, eldar, plockar svamp eller bara sover i solen under en hatt. Barnen sköter sig rätt mycket själva och på eftermiddagen är det skattjakt med paddling och problemlösning.

På söndagen river vi läger och paddlar hem med ett stopp före Natån för att göra slut på snacks och kaffebröd innan vi paddlar till Stjärnhov.

Helgen markerar slutet på sommaren och början på hösten.

2 kommentarer