Höst,  Inspiration

Knit-and-Run möter Löparpodden

På Facebook är jag med i en grupp som heter Knit-and-run och när Löparpodden fick nys om oss ville de intervjua några av oss. Sagt och gjort stickerskor och löpare är driftiga typer i kväll har jag varit i Mälarhöjden hos Ylva och sprungit, pratat, ätit soppa och stickat. Och så lärde vi Niclas och Lars att sticka.

Vi började med att ta en runda i Mälarhöjden, jag, Ylva och Lars. Niclas var förkyld och tog bara en promenad. Lars menade att det var ett bra sätt att lära känna varandra. Om det var det. Jag har aldrig pratat så mycket på en runda som då. 4 kilometer senare steg vi in i stugvärmen.

Det var en jättetrevlig kväll med intressanta frågor som vad som gör att stickning och löpning hör ihop, vilka likheter som finns, att vi för 15 år sedan förmodligen inte träffats, om löpning, om stickning, om runners high, om eventuell knitters high. Soppan var min favoritsoppa, jordärtskockssoppa och till det gott bröd med salami. Efter soppan var det sticklektion och killarna var helt på. Lars bara tystnade och sa inte ett ord på en lååång stund. Koncentrationen var hög och båda fick i hop en varsin lapp. Lars sa att han förstod att man kunde bli hooked.

Tack Löparpodden för en urtrevlig kväll och Ylva för gästfrihet och ny bekantskap. Vi ska springa i hop någon kväll. Tänk en marathonlöpare och jag. Coolt. Eller som Ylvas son sa – Chilla. Eller som mina barn säger – Ägit!

20121024-214715.jpg

20121024-214734.jpg

20121024-214746.jpg

20121024-214755.jpg

2 kommentarer