Fair Isle

Koftan Orkney på stickorna

Äntligen! Koftan Orkney av Marie Wallin är på mina stickor! Detta är ett drömprojekt. Mönstret kom 2013 och jag har till och med gjort ett försök tidigare. Då insåg jag att mönstret var knixigt då det ör skrivet för att sticka fram och tillbaka och alla som stickat fair isle vet att sticka runt är så mycket lättare. Jag gav upp.

Så i våras var jag i Tallinn och sprang på billigt Rowan Felted Tweed garn. Jag köpte de färger de hade och har kompletterat med resten hemma. Bara en färg har utgått, nummer 160. Så när jag kommer till den färgen väljer jag bara annan passande färg.

Innan jag startade gjorde jag denna gång en ordentlig research på Ravelry. Jag läste igenom alla “helpful notes” av värde. Framför allt har Juliet Bernards bloggposter hjälpt mig.

Ändringar

  • Tjockare stickor; 3 för resår, 3,5 för kroppen.
  • Stickar strl L (istället för M, som borde passa men…)
  • Stickar runt med steeks för front och ärmar är det tänkt.
  • Större ärmar än vald modell

Så är planen så långt.

Wish me luck!

En kommentar