SYTYCK 2009

Kroppsnära i Latin-utmaningen

“… kanske just pga allt givande i Hjälpstickan, som
jag ger dig den mest själviska utmaningen – för att du ska ge lite
till Dig Själv också!… Latin handlar om kroppen – att anpassa en stickning för att den ska passa just dig! Lägga in eller ta ut, förkorta eller förlänga…”

Hjärnan går i spin. Jag tillbringar timmar på Ravelry, studerar olika utföranden, stickar provlappar, surfar lite till, har överläggningar med maken, tittar i garnlagren, går tillbaka till Ravelry.

Mina tankar går så här; först ville jag göra något litet, snabbt som inte fick ta någon tid… men hur kul är det att göra en mössa, det är inte så mycket in och utlägg på en sådan och den är gjord på en kväll. Sen gick tankarna loss på kroppsnära, hot, sexy, kroppsnära plagg… men alltså, jag är ganska rund/kurvig och jag vill också ha något som jag kan använda sedan. Det finns en hel del knasiga saker att sticka men skulle jag använda dem?

I överläggningar med maken så kom jag fram till att det skulle bli något välskräddat, något med in och utläggningar, något som passar min kropp, något riktigt snyggt och framför allt klassisk, något jag vill använda om och om igen… Jag tror jag hittat vad det ska bli och det fanns hemma i en bok i hyllan.

Den är svart, klassisk och välskräddad.
Den får det bli.

Jag är lite osäker på hur man ska presentera det man ska sticka…om man tex ska avslöja redan nu vad det ska bli så därför säger jag inte exakt vad det är, i alla fall inte nu

Kommentarer inaktiverade för Kroppsnära i Latin-utmaningen