Restgarnsprojekt

Kul med garn

Minns ni? Har inte alla haft en sån här liten vävstol? Min mormor hade i alla fall en som jag vävde på. Vi köpte en på loppis för 20:- när Hedvig var liten men sen har den blivit bortglömd.

Idag rotade Hedvig i gamla garner och så hittade hon någon Rowan bomull nånting-nånting och då kom jag på att vi hade den lilla vävstolen och att det garnet skulle passa bra att väva med.

Och så blev det. Hon väver i en faslig fart och jag måste nog plocka fram mina gamla kunskaper (lärde mig väva -88/-89) för att sätta upp en ny varp…det heter det va?  Och var köper man material till det?

(Nu hör jag hur dottern förklarar för sonen hur det hela går till…detta kanske är något för honom…måste tassa ut i köket)

2 kommentarer

  • Maria

    Oh! så roligt att väva. Jag har en liknande barnvävstol, inköpt på -70 talet, men ”solven” i min vävstol, består av två blå plastplattor med hål för varpen. Inte som din, ser på bilden, som har ”riktiga” knutna solv av garn.
    Många mattor till dockskåpet blev det, likaså bonader och halsdukar.
    Att använda upp restgarner är inte så dumt.