Foto

Lajks boostar mitt foto-självförtroende

Jag går en fotokurs på Fotografiska. Första kursen handlade om slutare och iso. Teknik. Det som gör att jag får panik i skallen, för jag får liksom inte ihop det. Är det stort tal som ger mycket ljus eller var det tvärt om… När jag håller på och mixtrar kan jag “få till det” men så går det en dag och nej – jag blandar ihop det igen.

Lektion två handlade om komposition – yey äntligen något som jag tycker att jag är riktigt bra på. Att få bilder som känns intressanta. Men vad händer med mig under denna kurs? Mitt foto-självförtroende går rakt i botten. Det känns inte som jag kan ta en enda vettig bild. Kanske beror det på att första uppgiften vi får är att ta på saker som rör sig och jag blir inte riktigt nöjd. Kurskamraternas bilder är alla så mycket bättre (tycker jag).

Jag kliver upp i ottan och åker till Kungsan för att fota körsbärsblommor. Visst får jag till några bra foton, men nej det känns inte riktigt kul. Jag blir kritisk mot mig själv, osäker… kan man inte bara knäppa på automatinställningen, måste man fippla med alla tekniska detaljer? Man får så klart göra precis som man vill men här känner jag prestationskrav. Önskan om att bli bättre knölar till det för mig för jag tror att en väg till bättrte är att läara mig hantera tekniken. Det tekniska sätter käppar i min hjärnas hjul. Ut kommer helt ok bilder men inga wow.

Kanske en. Jo, jag gillar hur denna blev och jag vågade mixtra med bländaren. Huva teknik, men jag tror jag fixade det. Jag gillar den!

2016-04-23 07.42.09

På söndagar försöker jag vara med på FotoSöndag. Ett tema per vecka, väldigt inspirerande och framför allt inga krav på någonting. Fota, med mobilen, med systemkameran, i studio eller bara rakt upp och ned. Få kommentarer och kärlek av likasinnade på Flickr.

Denna veckas tema var I Skyn, och i väntan på min fotokurs förra torsdagen tog jag denna bild:

Can you see the bird?

Den fick bli mitt bidrag. Till min glädje hamnade den på Flickr Expolre och mitt fotosjälvförtroende fick en boost. Lajksen plingade in hela förmiddagen på min telefon och från att haft 150 views till över  2000 gör mig så glad. Jag kan fota, jag är faktiskt riktigt bra på det också. Andra tycker att jag är bra och det behöver man få höra. Kanske blir denna bild bidraget som vi ska lämna till kursen på onsdag. Kanske blir det en annan som jag tog i Kungsan på en liten rosa flicka?

UlricaLoeb_torsdag_komposition

Vilken tycker du?

En kommentar