Nära till gråt

20130125-213312.jpg

20130125-213327.jpg

När jag klipper i stickat använder jag alltid maskin, symaskin. Jag har gjort flera provtappar på Handarbetets Vänner (flera inlägg om mina kurser där) och det var inga problem.

Men denna gång tänkte jag att jag skulle följa mönstret. Kanten var dessutom själva knappkanten. Sagt och gjort. Jag virkade och klippte enligt mönster och instruktion. Men vad hände?

På oket släpper det gråa mönstergarnet… Det blir bara tåtar på baksidan och maskorna nära kanten bara lossnar. Många svarar på mina rop på hjälp både på Fejjan och Insta. Men det finns inget att fästa i.

Allt jobb. Suck. Nu har jag kört med maskin, klippt bort det fula och ska sticka på kanter – när jag orkar titta på koftan. Jag har mejlat designern och beklagat mig, hon ska veta att det inte går att göra enligt beskrivning.

Undertiden lägger jag upp till en tröja till dottern. Det blir en Boreal av den underbara designern Kate Davies.

Comments are closed.