Kofta

Nära till gråt

20130125-213312.jpg

20130125-213327.jpg

När jag klipper i stickat använder jag alltid maskin, symaskin. Jag har gjort flera provtappar på Handarbetets Vänner (flera inlägg om mina kurser där) och det var inga problem.

Men denna gång tänkte jag att jag skulle följa mönstret. Kanten var dessutom själva knappkanten. Sagt och gjort. Jag virkade och klippte enligt mönster och instruktion. Men vad hände?

På oket släpper det gråa mönstergarnet… Det blir bara tåtar på baksidan och maskorna nära kanten bara lossnar. Många svarar på mina rop på hjälp både på Fejjan och Insta. Men det finns inget att fästa i.

Allt jobb. Suck. Nu har jag kört med maskin, klippt bort det fula och ska sticka på kanter – när jag orkar titta på koftan. Jag har mejlat designern och beklagat mig, hon ska veta att det inte går att göra enligt beskrivning.

Undertiden lägger jag upp till en tröja till dottern. Det blir en Boreal av den underbara designern Kate Davies.

9 kommentarer

 • Hugomamma

  Stackars dig!
  Jag har klippt en hel del och då alltid
  sytt på maskin innan.
  Hoppas att du får ordning på tåtarna, efter
  allt jobb.
  Lycka till i alla fall.
  Vilken snygg tröja dottern ska få.

 • Heidi

  det är bara ledsamt:(

  jag fattar inte hur designern tänkte, man måste ju som designer vara tydlig med att beskriva en kant som fäster garnet man använder så att olyckor som den är inte händer!

 • Sophie

  Åh vad tråkigt att det släpper! Jag tänker mig att problemet ligger i skillnaden mellan ditt och designerns garnval, vilket mönstret borde avhandla noga innan man instrueras att klippa. Har steekat mer “sticksiga” garner utan att förstärka steeken överhuvudtaget, men när jag steekat alpacka har jag kört flera varv med symaskinen. Lider med dig!

 • Ulrica

  Tack för medkänslan! I morgon kommer en bloggpost om hur jag räddade koftan och ja garnvalet är boven!

 • Mikaela

  Men så trist!! Jag har också försökt få kontakt med designern, första mailet skickade jag henne 25.12.2012, inget svar… I storlek M, som jag stickar, är maskantalet fel, jag bad henne kolla över detta så jag kan sticka rätt. Men som sagt, inget svar. Tror nästan jag skippar hela koftan :/

 • Ulrica

  Asch vad trist! Jag har heller inte fått svar och det skiter jag i nu. Jag har en fet varning på min projectpage på ravelry så då kan folk läsa själva. Går det inte att fnula ut maskantalet ändå? Jag märkte inget fel, jag tror jag stickade M. Trist att inte få svar. Jag funderar på att mejla Knitty också. Vi får se.