Inspiration,  StickCafé

Nördarnas Afton

bild på Ravelry, dator stickhörnan

I kväll har vi stickat MrsHaller och jag. Det är så härligt att ses så här regelbundet. Vi pratar om våra grejer, söker stöd och babblar stickor och garn.

Vi bestämde en galen sak; att bara använda garn från vår “stash” under hela 2013. Jag är så chicken i detta! Men MrsHaller menar att kan du bestämma dig för att gå ner 27 kilo kan du göra detta.
– Jo, ja, pep jag som svar.

Visst kan jag klara det! Vi lovade att ha en halvtidscheck på nationaldagen.
Utmaningen i detta är lite olika för oss båda, vi har olika svagheter, så vi får se hur det kan te sig.

Jag visade upp mina garnlager och sedan satte vi oss och räknade på hur mycket garn jag stickat upp under 2012. Vi kollade igenom Ravelry och fick genom lite överslag ihop ca 6 kilo. Det kändes inte så mycket, fast det var ju sju tröjor till exempel. I och för sig några startade under 2011 men ändå… Okej det kanske är en hel del. I min utmaning får jag inte köpa någonting att komplettera med, undantaget en födelsedagströja som är planerad till nästa sommar. Jag får inte upptäcka att det saknas tre nystan mitt i ett projekt. Då har jag tänkt fel. Dessutom ska två stora plastbagar vara tömda, borta under året. Det garn jag har ska få plats i de plastbackar jag har i klädkammaren. Ingen annan stans.

Vi pratade om livet också och om de problem som finns på mitt jobb. Vad skulle man göra utan goda vänners goda lyssnande. I kväll var min vän klok som en bok;

– Du kan inte vinna detta, Ulrica. Skydda dig själv, du kan inte göra mer där.

Det är så galet skönt att höra någon säga det där man ältat i skallen och haft olika strategier kring. Nu är det sagt också och så får det blir. Jag ska hålla huvudet högt, ta på mig en “hard hat” och go for my strategy.

Och inte nog med detta; hon såg till att jag inte köpte en jacka på Tradera för ärmarna var inte rätt till min stil… sparade snabbt 1200 pix på det med 3 minuter kvar på auktionen.

Goda vänner. De växer bannemig inte på träd. Tack för en underbart givande kväll MrsHaller.

4 kommentarer