Mat och bröd

Om det är något jag är riktigt duktig på…

… så är det att koka soppa på en spik.

Kanske hette jag Kajsa Warg i ett tidigare liv. Kvinnan som enligt historien kunde göra mat på vad hon hade. Jag är inte gourmén som får till mästerkocks-mat på fynd i kyl och frys, inte heller “Här är ditt kyskåps”-typen. Men att få ihop flera mål mat utifrån kylen och frysens utbud, det är jag rackarns bra på.

Idag blev det till lunch; rostad fänkål, vitkål och sötpotatisstavar. Lite olja, salt, peppar och rosmarin och så in i ugnen. Till det stekt halloumi och som sås; röd pesto. Smaskigt! 

Någon postade bilder på första rabarberpajen och jag hittade i frysen förra årets rabarber som med en slatt hallon blev en knäckig smulpaj till eftermiddagskaffet.

I frysen fanns också bacon, så till middag blir det carbonara för det fanns en snutt parmesan kvar i kylen och en slatt creme fraische, och självklart ägg.

Frysen är mitt kassaskåp! Det går att frysa så mycket, men glöm inte att märka upp vad det är för något. Det har hänt att man tinar något man tror är ärtsoppa men som visar sig vara en indisk gryta! 

 

Kommentarer inaktiverade för Om det är något jag är riktigt duktig på…