Sticktipset

Ravelry: Matcha garn med projekt

Jag har varit medlem på Ravelry en hel evighet och använder sidan titt som tätt. Jag har min långa projektkö som fungerar som en önskalista för mig, sen listan med vackra projekt som jag “favvat”, de med hjärtan som jag också återvänder till ibland, en minneslista på snygga kombos, fantastiska lösningar.

Det finns så mycket funktioner på Ravelry så det är inte klokt. Idag hittade jag en ny. Den är helt självklar, jag har bara inte fattat. Inte fattat förränn ikväll.

Det började med att Litet Nystan mejlade om att de skulle sälja ut Heaven’s Hand till ett bra pris och trots att jag inte behöver mer garn (la la la la la…) tänkte jag att jag bara skulle se vad jag hade i min “önskekö” som jag kunde använda det garnet till. Så hittade jag Kate Davies kofta Bláithín som är stickad en motsvarande typ av garn. Jag har ju ljustgrönt hemma, jag tror vitt och kanske lite rött. Frågan var vilken huvudfärg koftan skulle ha. I allt detta bläddrande mellan garnsorter och projekt inser jag att jag har skrivit in lite garn i min “stash” och jag tänker att hur ska man få ihop det här i det projekt jag planerar utan att behöva flippa mellan flikar, garn och projektet? Detta med “worsted” “dk” osv lär jag mig aldrig…

Då ser jag hur de smarta ravelrymänniskorna tänkt!

Har man ett projekt i sin kö klickar man på lilla pennan i högerkant

Välj sedan länken Use Stash yarn

Nu kommer det fina i kråksången som gör att man inte behöver kunna något om worsted eller dk…
För har du lagt in vad du har för garn och hur mycket så säger systemet att detta är den typ av garn som mönstret ska ha.
Sen är det alltid fritt val att välja vad 17 annars för garn man vill använda (så klart!!) men detta var ett Liljeholmens som tändes för mig.

Resultatet blev att jag har ett garn som kan bli huvudfärgen till koftan*… i min stash!
Jag behöver alltså inte handla något garn! (Sorry Litet Nystan)

Gissa om hösten projekt är att stoppa in mitt garnlager på Ravelry?!

Prövade med olika projekt jag hade köat upp och funktionen är strålande…jag kunde hitta kombinationer jag nog inte skulle hitta om jag började röja i lagren.
Jag tror jag ska sätta igång på en gång!!

*…och ja jag vet det står 0 yards i brunt men jag vet att jag har åtminstone fyra härvor av detta så det ska gå…

 

 

 

5 kommentarer

  • Ann-Louise

    Wow, detta är ju strålande! JAg har inte lagt in ett enda nystan i min stash…. Får nog bli ett höstprojekt. Skanämligen inom det snaraste sortera “alla! mina garner, eftersom jag fått tillgång till en garderob till 🙂 Så allt ska ändå gås igenom. Perfekt tillfälle. 🙂

  • Elisabeth

    Ett stort tack för supertipset! Det hjälpte mig att hitta passande garn till mitt önske sjal utan att behöva beställa det från USA.
    Tack än en gång!