Rensa i röran

Rensartagen – igen

Att rensa, ordna, förvara, organisera kan man hålla på med livet ut, kan jag tänka. Så ja, det är dags att se över hemmet igen…

I mina flöden ser jag att många hittat Marie Kondo på Netflix, den japanska rensningsdrottningen. Jag har läst hennes bok, sett klipp på YouTube men inte Neflix serien och det är inte just det som triggar rensarnerven. Hennes metod är appellerar inte helt på mig men jag plockar valda delar som funkar. Annars är jag mer Spara – Sälja – Välgörenhet – Kasta och självklart med ett miljötänk bakom.

Jag har för mycket —- grejer! Garn, saker, kläder, sparade saker i garderober, källaren, under sängar. “Bra-å-ha”, “nostalgi-saker” det är lite för mycket av det. Jag skilde mig för två år sedan och vi delade inte upp våra grejer traditionellt utan han hämtade sitt och det vi kommit överens om, och så blev en hel del kvar. Nu hade nog jag mer saker/prylar än han, men jag blev sittande men alla barnkläder, leksaker och mycket mer som jag tror att om vi gått igenom allt tillsammans kanske hade rensats ut då eller hamnat hos honom.

Genom åren har jag rensningsbehovet pockat och jag har blivit rensartagen; böcker har sorterats ut, köksatiraljer, udda porslin, sängkläder, garn har get bort eller sålts. Det har blivit en större ordning hemma hos mig men jag har vissa sorgeområden; mitt arbetsrum, klädkammaren och källaren. Här ska det bli ändring under 2019.

Nu lever jag ett varannan veckas liv med barn och särbo. När särbon och jag har en vecka ihop gör jag inte många handtag på mitt hem. Så det är i huvudsak veckorna när jag har barnen som jag tänker att det ska bli lite gjort. Arbetsrummet är mitt första projekt.

Kaoset…

Mmmm, så där kan det se ut i mitt arbetsrum… alltså det går inte att gå in i det. Detta är en bild strax före jul. Idag kan man komma in i rummet och bättre ska det bli!

Vad är ditt bästa “hålla-i-ordning-tips”?

Kommentarer inaktiverade för Rensartagen – igen