Inspiration

SIV 2016 – Marstrand

Hur härligt kan en stickhelg bli? Precis så härlig som den helgen jag spenderade på Marstrand på SIV 2016. I år delade jag rum med Maria och bara det var halva helgen. Så trevligt att träffas och umgås med gemensamt intresse,  snacka webb, relationer, projekt, stickning och allt där emellan.

SIV handlar om att träffa likasinnade runt ett gemnesamt intresse, stickninge. Vi ärter gott, pratar massor, jämför projekt, inspireras… Jag tycker det är en öppen och välkomnande atmosfär där man helatiden träffar nya stickvänner. En del har man haft span på via Instagram, nu får man träffa dem live. Stormblomma /Johanna till exempel. Då upptäckte jag att hon pratade skånska! Det framgår liksom inte på Instagram.

Teamet bakom eventet är superduktiga. Jag är imponerad att de orkar år efter år. Blir det 10-årsjubileum nästa år?

På SIV kan man gå på workshops och shoppa på marknaden där många mindre garnbutiker ställer ut eller bara slå sig ner och sticka. Jag gick på två kurser, en för att färga garn och en kurs med Maja Karlsson kring fotografi.


Maria hade sin ascoola Kasam tröja med sig – bara titta på detta! Hönsestrikk.


img_7235-1.jpg

Det blev också Loppaträff, med färdigstickade Damejakkaloppa av Pinneguri.


Jag färgade garn med Mia Dehmer och det var så roligt och enkelt att jag köpt ett litet testfärgkitt. Garnet till höger är mitt.

 

 

2 kommentarer