Rensa i röran

Kommande tiden blir tuffare – ekonomiskt

I morgon är det lönedags. Men för mig kommer bara en halv lön mot vad jag brukar få. Jag var ju tjänstledig en månad, 15 feb -14 mars och det betyder halv lön i två månader.

Jag har ett sparkapital, såklart, och en man som tjänar som vanligt men jag ser detta också som en utmaning i att hålla igen. Att planera bättre när det gäller mat till exempel här är vi ganska ad hoc och handlar gärna på vägen hem. Att tänka efter, behöver jag verkligen det där som jag nu vill köpa? Samtidigt är det vår och man vill ju fräscha till sig lite… vi får se. Kanske får jag gräva extra i garderoben och se vad jag har i lagren.

Jag ser faktiskt fram mot denna utmaning för egentligen behöver jag inte köpa någonting – förutom mat. Det blir en övning i simplicity och downshifting and what not.

Kommentarer inaktiverade för Kommande tiden blir tuffare – ekonomiskt