Rensa i röran

Skräplådan i hallen – städad

Översta lådan i hallbyårn är en allmän skräplåda. Trots att det ser ut som det gör vet jag ändå vad som finns där…men orkar man leta?

Före rensning
Efter rensning

Många saker fick nya platser; snytnäsdukar bor numera i städskåpet i hallen, cykelsaker har fått en egen låda och finns i klädkammaren. Men många saker åkte helt enkelt rakt ner i sopen. Det var leksaker, torkade gummisnoddar, skruvar som man inte vet var de hör hemma och blandade kvitton. Dessutom fann jag ett dokument som visar på minst hur längesedan det var jag städade denna låda – ett shoppinglista och någon uträkning från min ex man. Ja herregud – det var alltså på tiden! Fortfarande finns grejer jag skulle vilja slänga – laddbara liftkort – men jag behöll dem. Träbiten – den tillhör byrån så den ska vid tillfälle limmas. Solglasögonen kanske åker – de är barnens så jag får prata med dem om de är intresserade av dem. Plastbehållarna som sakerna ligger i var något jag köpte från Granit för längesedan. Jag vet inte om de har dessa kvar. Mycket praktiskt för att få ordning i en låda tycker jag – ja om man sedan håller den ordningen!

När jag ändå var i gång gick jag igenom två lådor i mitt skrivbord. Inte en lika markant utrensning men lite mer uppstyrt i alla fall och hela skrivbordet fick sig en översyn. Gamla brev och foton hamnade i en annan hög så nu det det snyggt ut även där. I arbetsrummet samlas nu en ansenlig hög saker som ska till retur/återvinning/stadsmissionen.

Mitt nästa projekt är en byrå i arbetsrummet samt städskåpet.

Kommentarer inaktiverade för Skräplådan i hallen – städad