Mat och bröd

Snabblagat: Makaronilåda med kassler

20120815-225429.jpg

När barnen ska vara hemma och sköta lunchen själv är en “låda” bästa lösningen. Bara ta vad man vill ha av lådan i kylen, värma i micron, äta.

Sonen önskade sig makaroniLÅDA inte pudding (vad är skillnaden egentligen? äggstanning elle ej kanske?).

Så jag hittade detta recept när jag googlade loss, enkelt och det låter gott.

Till 4 pers:
makaroner
kassler
purjolök
lagrad ost
mjölk
en klick smör
salt och peppar

Sätt på ugnen på 225 grader. Koka makaroner till fyra personer. När de är klara häller du de i en smord eldfast form. Strimla och fräs ca 400 g kasselr, häll dem sedan över makaronerna. Strimla purjolök och strö över kasslern.
Gör sedan en ostsås:
Smält ca 50 g smör och vispa i ca 50 g mjöl, späd med ca 4 dl mjölk och lägg i 1 dl riven lagrad ost. Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha såsen tunnare så späd med mer mjölk.Häll såsen över makaronilådan. Strö över riven ost och gratinera 15 min eller tills gratängen börjat att få lite färg.

Mina mods var att ta den lök jag hade och lite blandade ostslattar för sås och topping.

via NYLAGAT: Makaronilåda med kassler.

Kommentarer inaktiverade för Snabblagat: Makaronilåda med kassler