Höst,  Sockar

Sockar till sonen

Sonen älskar sina raggsockar. Det är inte tjocka raggisar utan lite tunnare strumpor, oftast av Garnstudios Fabel.

Strax före sommaren startade jag ett par sockar av mitt favoritmönster Riblet socks (Ravelry länk) som dessutom är gratis. Mönstret är smart på det sättet att man stickar 2 aviga 3 räta hela skaftet och på ovansidan av foten till tåavmaskningen. Det gör att man kan ha ganska smala barnsben och ändå sitter strumpan uppe. Super.

Här om dagen frågade sonen hur det gick
– Med vadå, undrade jag
– Men mamma, sockarna såklart.

Jomen visst…ähum…de är på gång. Det är en perfekt liten tunnelbanestickning och detta är socka nummer två in the making. Garnet är Zauberball.

– Pratar ni sockar, undrade dottern. Hur går det med mina?

2 kommentarer

 • Ann-Louise

  Kul när barnen vill ha det man stickar! Så är det tyvärr inte här, förklaringen lyder: Men mamma, jag har ju haft så mycket hemstickat när jag var liten. Och tänk vad synd det skulle vara om dig om du har lagt ner en massa jobb och så trivs jag inte i det när det är klart…
  Vad svarar man då??
  Ha en bra dag!
  kram

 • Anita

  Kom på att jag oxå har ett par Zauberball som ligger. Måste nog ta tag i dem så att de blir färdiga någon gång 🙂