Gotland,  Vår

Sol i paradiset

20120408-153937.jpg

20120408-153915.jpg

20120408-153853.jpg

Jag sover som en klubbad säl här i huset. Det kan skilja ett par tre grader från botten till sovloftet där vi sover och kanske är det därför som jag sover så gott.

Gårdagens snöstorm är nu en vacker vårdag med drippen dropp från taken, barnen hoppar på sin studsmatta och Jonne och jag softar runt. Tvättar, diskar.

På eftermiddagen åker vi söderöver för att geocacha och se havet. Jag kan knorra över min mans knasiga intresse för hemliga lådor men följer man med ut får man besöka ställen jag aldrig skulle komma till annars. Dagens utflykt blev sagolik med två skyttevärn från andra världskriget i den sk. Albin Hanson linjen som man byggde i Sverige på 30-40-talet. 1000 skyttevärn finns på Gotland. Skyttevärnet som barnen är på ovan ligger på Garnudden, så passande. Vi såg tranor, fantastiska stenar, fossiler, körde genom fårhagar, tittade på nya lamm.

Varm korv i stugan och en god kopp kaffe i den soligaste hörnan, det är livskvalité. Att inte ha några måsten eller krav. Det är äkta ledighet.

I eftermiddag är det fibermöte i bygdegården, Jonne ska självklart dit. Priset för att dra bredband till stugan är mycket bra. Det vore synd att passa på tillfället.

2 kommentarer