Gotland

Sportlovshelg

Jag tog mig några dagar extra ledigt när barnen ändå hade sportlov och begav mig med barn och min mamma till huset på ön. Efter att vi fått upp värmen något gick någon på toan och när denne någon drog i spolknappen slocknade huset. Med två kvinnors list fattade vi att det var vattenpumpen som gjorde att jordfelsbrytaren slog av all el så vi satte i alla proppar utom den och fortsatte vår kväll.

På fredgaen kom två glada gutar som skulle kika på vårt tak för att ge en offert. jag passade på att fråga om de inte möjligtvis kunde något om el… De gav sig i kast med propp/pump/vatten problemet. Tillslut fann de att eldosan som som hör ihop med pumpen hamnat i vatten då vattenståndet i brunnen var för högt.
– Här har vi problemet, utbrast de i kör på gotländska:

De hinkade ur brunnen och sedan rullade allt på, toa, vatten och dusch. Hurra! Under hela helgen fick vi sedan passa på brunnen om vi ville att pumpen skulle gå. Något mer är fel med det tar vi i vår.

Fredagen bestod sedan av härligt stickande i Visby med glada stickerskor och vänner. På lördagen gjorde vi en utflykt till Slite gör lördagsgodisprovianterande och en avstickare till Gothems Hammar, där bilderna kommer ifrån. Det blåste som 17!

Söndagen packade vi ihop huset som får vila till påskhelgen då vi kommer igen.

En kommentar

  • hugomamma

    Vad trevligt det låter.
    Jag har också varit på en ö, Irland, under sportlovet, men där har våren kommit.
    Jag har bara varit på Gotland en gång, -97, så det kanske börjar bli dags för ett nytt besök. Tack för titten!