Inspiration

Stickstämma i Hemse, Gotland

Den senaste halvveckan har jag varit på Gotland och stickat på Stickstämman i Hemse. Vi var ett 40-tal kvinnor som umgicks och gick varsina två kurser under fyra dagar. temat var Hermanna Stengård och hennes mönsterskatt. jag valde att göra ett estniskt tema med mina dagar och gick två kurser för Riina Tomberg, en med vantar från Saaremaa och en med muddar från Runö. Båda handlade egentligen om olika sticktekniker, vridna maskor, uppläggningar, flätor etc.

Det var härliga dagar och ett fint program som Anso, hemslöjdskonsulent på Gotland, gjort. En eftermiddag var det buss till spinneriet i Fardhem, besök hos Boel Olaison och ett besök på fornsalen som just nu har en stickutställning. En eftermiddag fikade vi på änget i Hemse och en annan fick vi guidad tur på Petesgården och saffranspannkaka till solnedgången.

Jag fick nya stickvänner, Anna från Stockholm som också har hus på ön och där vi verkar gilla samma kläder och Anna-Karin från Blekinge som jag delade rum med och hade roliga samtal med innan vi utmattade efter dagen somnade. För er som är intresserade av stickade dagar på Gotland – notera sommaren 2017 då blir det troligen stämma igen ungefär samma tid, slutet av juli.

2015-07-30 12.49.39
Vantar från Riinas workshop
Solnedgång vid Petesgården
2015-08-01 20.50.42
Stickar vid petesgården; Christel, Erika, Johanna och Eva?
2015-07-30 18.58.50
Min vante från workshoppen

En kommentar

  • ulla

    Toppenstämma verkar det som.Hade hoppats på att det skulle bli en 2016 men nu verkar det bli något annat.Vet du vilket tema det blir 2016?