Rensa i röran

Stöket kryper på

Minns ni mitt fina skrivbord?

Alltså det går inte så bra för mig och maken… nu har det börjat smyga sig på igen – stöket.

Kolla bara!

Ibland tror jag bara att det är jag som vill ha ordning omkring mig men till och med dottern bad mig hjälpa henne och städa hennes bokhylla. Så okej viljan finns där men jag tror problemet är F Ö R  M Å N G A  S A K E R. Det kloggar liksom igen för det finns ingen plats att lägga dem – det är fullt.

När jag hjälpte dottern att röja hennes bokhylla sa jag:
– Men du, vi kanske bara skulle ha ner allt i en flyttkartong och saknar du något hämtar vi det?
Hon tyckte faktiskt inte idén var så tokig.

Och kanske är det det som behövs.
Riva ner allt i en säck/låda och har man inte grävt i den på ett halvår – ett år så är det saker man kan leva utan.

Vi gjorde så när barnen var mindre, la alla leksaker i en säck, ställde i källaren. Tog upp den sex månader senare och av allt som fanns där ville de ha 10 saker. Resten gavs bort. Och nu när jag tänker på det… jag hade ”back in the days” en skål där jag la pengar, grejer, ja ni vet – saker. Den blev överfull. Jag tog alla pengarna, la allt annat  i en påse, hängde den i garderoben. Hittade den ett år senare. Jag tittade inte ens i den, bara knöt ihop och slängde. Saknade jag något av det som kan ha legat där? Nej.

Tanken gror i mig, kan det vara en väg att gå? Ta ett område i taget…

3 kommentarer

 • Monica

  Jag brukar göra så med kläder som jag inte använt på länge men ändå har svårt att skiljas från – jag lägger dom i källaren och har jag inte saknat dom på ett halvår så åker dom till bättre behövande. Hitills hänger det bara kvar ett par kavajer som jag tänker kanske blir moderna igen, annars har allt annat åkt.

 • Cecilia

  Ja, det är nog en framkomlig väg. För mig.
  Mitt problem blir att få till resten av familjens tillstånd när vi kommer till slängmomentet… 🙁
  Bra att du ”fostrar” barnen i detta tänkande, vi missade liksom det när de var ”små”.

 • Inge

  Man skall ju inte jämföra, men mitt skrivbord ser mycket, mycket värre ut! 🙂 Men jag har inte tid att städa, måste jobba i morgon och idag vill jag bara sticka…