Gotland

Trädgårdsarbete i sol och blåst

2015-03-21 14.39.21

Dottern och jag har åkt till huset på Gotland. Vi vaknade till snöfall men under dagen kom solen och blå himmel. Det blåste ganska bra, på radion sa de 13m/sekund.

På eftermiddagen gick jag ut i trädgården för att – göra nåt’ vettigt.

Jag googlade på vad man gör i mars i trädgården men allt beror på snötäcke osv… jag tog en promenad runt i trädgården och inventerade. Tulpanerna har kommit en bra bit på väg, nya skott på kärleksörter och stockrosor, med gamla och bruna stänglar. Så jag hämtade sekatör och handskar och klippte bort torrt och gammalt. Gräs i rabatterna drog jag också bort. Jag tänkte att om fnaset får försvinna kommer solen åt bättre. Förra året var allt de gamla kvar och det såg väldigt skräpigt ut och var svårt att få bort. När jag rensar ser jag också att lavendeln överlevt. Äntligen har jag hittat en plats den gillar, vid förrådet.

Ett av de tips jag läste var att klippa till prydnadsbuskar. Nu har vi inga sådana men jag gav mig på några taggbuskar bakom jordkällaren som brukar sträcka sig lite väl långt. Nu ser rabatterna mycket mer städade ut och jag kan fortsätta till påsk när vi kommer igen.

Jag har också ett projekt på lut. Kolla in denna rabatt vid förrådet:

2015-03-21 17.04.14

Här har kanten, som är gjuten betong, spruckigt och gräset har växt in i rabatten. Varje år river jag bort gräset så gott jag kan. Men det hjälper ju inte. Jag tänker att jag ska ta bort den trasiga kanten. Gräva bort en extra bit med gräs och sedan lägga en ny kant  med sten i höjd med gräset, för lättare gräsklippning. Jag tror det kan bli jättesnyggt.

Kanske ett projekt för påsken?