Inspiration

Utställning i sommarsverige 2009

Under perioden 16 maj till 16 augusti 2009 ställer HV Skola ut i Bergööska huset i Hallsberg.

Så här skriver HV Skola på sin hemsida:

” Med anledning av att Karin Bergöö Larsson, Carl Larssons hustru, skulle ha fyllt 150 år, återinvigs hennes föräldrahem, Bergööska huset i Hallsberg sommaren 2009. HV Skola har inbjudits att delta i en jubileumsutställning under perioden 16 maj-16 augusti 2009.  Utställningen sker i samarbete med bla Föreningen Karin Bergöö Larssons vänner och Hallsbergs kommun.”

Min mamma bor ju i Kumla (lite utanför) så jag kommer mig förbi Hallsberg nästa sommar. För er andra tycker jag att ni ska ta av motorvägen och upptäcka Närkes slätten. Dels spelades Håkan Nessers film ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”in i somras i Kumla-trakten. De spelade in en midsommar scen vid Hardemo bygdegård som ligger på den vackraste lilla väg som finns i hela Sverige. När jag kör där blir alldeles lycklig. Då passerar man Hardemo Skola som jag gick mitt första skolår i och som fyller 200 år i år. Där har också Frida Nilsson (Hjärnkontoret) gått…
Ta av vid Brändåsens avfart på E20 och kör mot Hardemo (Sträckning på Eniro)

I Hallsberg finns en gullig liten garnbod ute på landet. Dit har jag åkt när det tryter med projekten, Tittis Bod heter den. Karin Larssons barndonmshem Bergööska gården, ligger centralt i Hallsberg. Har ni barn besöker ni sedan Childrens Upptäckarhuset, även det i Hallsberg.

Så där lite sommartips så här innan vintern startar 🙂

Kommentarer inaktiverade för Utställning i sommarsverige 2009