Kultur

Vägen genom skogen för att se Hälsingegårdar

Istället för 83:an rakt ner till Bollnäs, Gävle och sedan Stockholm tog jag vägen genom skogen för att se -verkligheten. Det är först när man väljer andra vägar än de vanliga som man får upplevelser. Mitt mål var Hälsingegårdarna som ligger vid Långhed nära Edsbyn och i Alfta men jag kom inte hela vägen till Edsbyn och i den här delen an Hälsingland, så hade de stängt alla Hälsingegårdar på grund av Corona så man kan inte komma in i någon gård. Men jag försökte stanna och fota där jag kommer åt.

Pallas

Den första biten som jag kör det var ju väldigt mycket skog och jag tog lite knasiga vägar som jag ska skriva om lite i morgon tänkte jag. När jag väl kom fram till Långhed där Pallas hälsingegård ligger och därefter Ol-Anders och andra gårdar, så är det ju så att otroligt vackert landskap.

Okänd Hälsingegård, snyggaste förstukvisten tycker jag

Åkrar och kossor och skogen är helt fantastisk, det är helt underbart och köra runt på småvägar, ofta av grus. Jag stannade och stannade och fotade fotade.

Löka Hälsingegård
Ol-Anders i Alfta
Ol-Anders
Fotat genom fönster, Ol-Anders

Jag hade helt missat att Ol-Anders i Alfta var stängt på helger… en samlad kommunikation om alla gårdar skulle vara önskvärt, muttrar kommunikatören. Men men – vad gjorde det… tyst lugnt, inte så mycket folk.

Damerna googlar blommor…
Lunch på förstukvisten