Vantar

Vantar från Jylland

Vantar från Jyllandjylland2jylland detaljInspirationen kom till mig direkt i helgen. På lördagskvällen startade jag dessa vantar ur boken Stickat från Norden. De kommer från Jylland och är ju hur fina som helst. vantarna är till sonen så jag gjorde en något mindre storlek än boken anger. Dottern var inte sen med att beställa, men hon vill ha blå och vita.

Det knepiga i detta mönster ökningar.  Det är meckigt att få ökningarna snygga då man varvar färgerna och vill ha rut-effekten. Jag fick repa och repa. Tillslut ritade mannen ett schema för hur jag skulle öka. Han är bra på sånt’ men kan inte sticka. Avmaskningen för fingrarna kunde jag säkert fått till snyggare än dessa ”ränder” men jag tyckte samtidigt att det var en kul effekt och bestämde mig för att behålla det så.

Kommentarer inaktiverade för Vantar från Jylland