Broderi

Världsbroderardagen 2013

2013-07-30 14.07.18

2013-07-30 13.59.35

2013-07-30 13.11.48

Idag firade jag och barnen Världsbroderardagen med Austre Slöjdare (länk till fb) l Östergarn skola. Lokalen vi spenderade vår eftermiddag i kan få vem som helst att få inspiration och vilja börja skapa på fläcken. Det är en slöjdsal inpsirerad av Carl och karin Larssons Sundborn, den är som min barndoms högsta önskan! Jag broderade en fredsduva som jag inte riktigt vet var jag ska sätta.

Vi hade skönt prat som förvånande nog handlade om att inte vara ägd av sina saker, lite #crop100 snack helt enkelt. En dam sa att hon inte hade några lager, inte av tyg, inte med garn, hon köpte när hon behövde. En annan pratade om allt hon sorterat ut efter sin mamma som lätt kunde duka för 50 personer om det behövdes, när det begav sig. Britt min vän som är medlem i Austre sjöjdare fyllde då i att hon om de blev fler än 12 till bordet lånade ihop till det. Vi hade alla gjort av med saker i sommar och jag varnade för att inte köpa på sig nytt. Alla var impade av att jag inte köpt något garn detta år.

Det blev en härlig eftermiddag på en gråtung ö.

3 kommentarer

 • Jenny

  Jag blev oxå impad av att du inte har köpt garn i år!
  Jag kämpar själv på med att inte köpa på mig hela tiden, hitintills har det gått bra och jag har istället faktiskt fått avslutat projekt innan jag startar upp nästa. Jag längtar ju till min belöning (-:
  Däremot har jag fortfarande ett rättså rejält lager, så jag får nog plocka mina belöningar där i.
  Lycka till med ditt!

 • Ulrica

  Tack! Jag och en kompis gör detta ihop så vi stöttar varandra. Vi tänker belöna oss med en helg i London under nästa år. Mina lager är rejäla, skulle kanske kunna köra ett år till… Tack för påhejning!