#blogg100,  Mat och bröd

Baka mera!

bröd
Till middag här om kvällen bakade jag hamburgerbröd. Det har jag aldrig gjort förut. Familjen blev så överväldigade över hur gott det var att de utbrast “varför har du inte gjort detta förut?!”.

Återigen kände jag att varför ens köper vi bröd över huvudtaget?  Köpt-i-affären-bröd är inte gott. Punkt. Men barnen gillar det och sonen sonen äter (nästan) bara Lingongrova.

En period när barnen var mindre bakade jag allt mjukt bröd en hel höst. Det var inga problem, varför slutade jag? Det tar egentligen inte så mycket tid, röra ihop…jäsa (då kan du göra annat), baka ut, jäsa igen (då kan du göra annat), grädda (då kan du göra annat). Så vad väntar jag på?

Nej, det är dags att baka mer igen och hitta ett “lingongrovaliknande” recept eller bara recept som går hem i de yngre pre-teen-åldrarna. En snabb googling gav detta lingongrova-recept som ska provas redan i kväll!

Har du något bra recept på lager tipsa gärna!

2 kommentarer

  • Henrik

    Hej,

    Verkligen kul du hittade till min lilla blogg!
    Hoppas brödet blev bra och att där kanske är något annat gott också som du ska testa på. Just nu ligger där 78 olika sorters bröd i bloggen – och mer lär det bli!

    🙂