Inspiration

Dinosaurier, djupa hav och pajbak

Underbar helg!

Sonen har ett mål varje vecka; att äta frukost och ta sin medicin varje morgon. Klarar han det får han ett pris på söndagen. Jag ritar ett schema för veckan på kylskåpet och han kryssar för var dag. Vi har gjort detta i två veckor nu och han längtar så till söndagarna. Första veckan fick han filmvisning hemma med popcorn, trailers och läsk. Denna vecka var det Naturhistoriskamuseet och dinosaurierna som hägrade.

Jag förstår varför Naturhistoriskamuseet vann pris som bästa barnfamiljsutflykt 2008- det är fantastiskt! Snyggt, lätt att förstå, spännande, upptäckarglädje… Vi spenderade tre timmar i museet och hann bara med hälften. Som grädde på moset är ju sonen fyllda 5 så vi gick på Cosmonova och såg Deep sea. Total succé!

Dessutom har det bakats pajer hemma, det är ju stort födelsedagskalas för moi på lördag. I’m going to be a tant…40 glada år fyller jag kommande fredag. Den pajen som luktade smarrigast var chévre och sötpotatispajen…mums!
Så denna vecka blir det mer pajbak och kalsaplanering.

På stickfronten: Jag har virkat en bunt grytlappar som blir julklapp till USA, Latin-Bustiern är färdig men ni får vänta på foton. Jag har experimenterat för att sticka en boa men inte lyckats speciellt bra samt fortsatt på makens vantar.

Bilden från Naturhistoriska Riksmuseet

3 kommentarer

  • Ann-Louise

    Hoppas du får en bra födelsedag, och att du blir rejält uppvaktad på lördag!! Tråkigt att jag inte har möjlighet att vara där, men jag ska tänka på dig iallafall!
    KRAM

  • Bluewhiskey

    Å gud ja, dit har jag velat åka med mina barn i några år nu. Jag är rädd att vi inte kommer komma dit förrän barnen är så stora att de suckar motvilligt och det blir jag som kommer hem med total lyckokänsla..