Hälsa

Fin hjälp av Vårdguiden för min kassa mage

IMG_1472Jag skrev om min kassa mage i helgen och att jag försökte bota den med en magvänlig juice. Så mycket bättre blev den inte och knipen och diarré efter måltid fortsatte. En kollega på jobbet menade att jag måste till läkare… usch jag blev så nervös – ska det inte bara gå över av sig självt?

Så jag ringde till Vårdguiden. De som jobbar där – guldstjärna. Jag hamnar hos en mjuk och trevlig sjuksköterska som lyssnar, trots att hon borde vara asstressad då jag de första samtalen inte ens fick stå i kö. Efter att jag förklarar vad som är fel säger hon bara

– Nu blir det vatten och bröd!
Mjukt och fint förklarar hon att nu ska jag inte äta mjölkprodukter, inga fibrer, äppeljuice är okej, vatten, kyckling, hård ost, ris, potatis, vitt bröd, skorpor och fisk. Bara snälla saker för din mage, du har fått en bacill (eller sa hon virus… jag minns inte) som inte ger sig.
En vecka kan det ta men sen ska du vara bra, blir det värre ska du söka läkare. När jag lägger på känner jag mig redan mycket bättre.

Jag kan inte minnas när min mage blev så här senast, kanske var det i tonåren. Jag minns i alla fall rostat bröd och te. Det blir min melodi för några dagar framöver. Och lite grillad kyckling.

Kommentarer inaktiverade för Fin hjälp av Vårdguiden för min kassa mage