Rensa i röran

Hallen – bit för bit

Bit för bit betar jag av hallen. En lampa på tunga byrån lättar upp och en av bokhyllorna har flyttat in till arbetsrummet. Två andra skänkte jag bort via en shout-out på Fejjan.

I lördags fick vi ett ryck och gjorde några förflyttningar i hallen igen. Den tunga byrån som mötte våra besökare har nu flyttat längre in i hallen och fått en lampa på sig. Kanske att den är lite utstickande där men ingen har slagit sig på den och den står inte i en dörröppning (som en annan möbel gjorde tidigare). I hörnet där byrån stod får vår lilla bänk stå just nu. Där ska vi få in en fåtölj är det tänkt, spegeln ska också bort. I förslaget från Irene skulle vi ha en rund matta i hallen. Jag ångade till Mio, shoppade och blev grymt besviken när jag kom hem. Den såg för fjuttigt ut. Det blev en återresa och en retur på den mattan. Istället tog jag en tur in på IKEA och köpte denna mycket större grus-samlande-matta och jag tycker det ser riktigt bra ut.

Hallen känns så mycket större. Andra effekter är att toadörrarna är mer stängda nu än tidigare, barnen leker mer här och –  jag känner att jag kan andas här igen.

Det är en del kvar att göra; måla väggar, rama foton, fixa en fåtölj, ta ner spegelar… men så här långt – Fantastick!