Inspiration

Höst – nystart

20120811-171603.jpg

För mig är hösten mer nystart är nyåret. En ny termin, ett tomt blad, en möjlighet att gör allt annorlunda.

Mina semestrar innebär att släppa allt i skallen, radera. Det är att vila, att hämta ny kraft, att starta om maskineriet. Jag är duktig på det. Om någon frågar vad jag jobbar med kan det vara svårt att komma ihåg men då vet jag att hjärnan släppt allt det där på jobbet. kanske är det nyckeln till att orka det jag gör, jag vet inte.

Sista veckan blir en övergångsperiod där jag sakta börjar tänka; Stockholm. Sen kanske mer vågat; jobbet. Sen tar jag mig sakta in i verkligheten så att jag ska kunna komma igång tills vi är åter i stan.

Många tankar går kring hur hösten ser ut. Vilka aktiviteter ska barnen gå på, nytt som tillkommer, annat som ska bort eller det vanliga. Min träning, hur ska jag lägga upp den för att fortsätta det jag börjat; cykla till jobbet, träna på SATS och kanske hitta på något mer. Tankar kring Hjälpstickan; vad ska till där, vad händer denna säsong, vad behöver göras med hemsidan, kommunikationen och hur fasiken ska vi nå ännu längre och bli ännu bättre? Sen fortsätter jag med hemmet; är det något som ska ändras, målas, fixas, styras upp…

Allt detta kommer ner i någon lång lista, ganska ostrukturerad men ändå tänkt. Kanske går jag tillbaka till den kanske inte.

Det är som skolstart. Varje skolstart tog min mamma med mig ut på stan och så köptes det nya kläder och lite pennfodral och skolgrejer. Kanske är det därifrån som jag fått detta med att hösten är en nystart. Under min universitetstid köpte jag alltid nya pennor till terminsstarten samt nytt anteckningsblock, Bookbinders eller Ordning & Reda, fint så det förslog.

Att få börja med ett tomt block och inte ett gammalt halvskrivet gör att det blir en känsla av att allt kan hända och ett tomt blad kan fyllas av alla möjliga underbara ting.

Med nystart kan allt hända.