Rensa i röran

Höst – Organisation 2


Bild från www.granit.se

I have a dream!

Drömmen är ett Pysselrum.

När jag började fyran på mellanstadiet fick jag en ny kompis, Ingela. Hennes mamma var dagmamma.
De hade ett rum. Ett Pysselrum.
Det var ett stort bord i mitten med stolar runt, hyllor och skåp fyllda med allt du kan tänka dig i färger, filt, garn, flirtkulor, piprensare, tyger, träkulor, gips…

Den där bilden är som fastetsad i mitt minne och självklart vill jag ha ett pysselrum. Vi har haft det uppe till diskussion hemma ett flertal gånger. Maken nickar. Jorå i kombination med ett arbetsrum så kan det väl gå… men mer har det inte blivit. I köket har vi ett pysselskåp. Det är bara jag och dottern som pysslar och nu känns det där skåpet litet och tråkigt. Hedvig hanterar små små pärlor nu, kan sy, klipper och skapar hej vilt och nu kan hon använda det material som jag haft i lådor undanstoppat för att hon var för liten… Så tiden är mogen för åtminstone ett pysselhörn.

Så tanken gror. Hur ska vi få till det här pysselrummet hemma hos oss?

Vid frukosten här om dagen pratade jag med Hedvig och jag såg glimten i hennes ögon när jag målade upp möjligheten. Men den kloka unge som hon är insåg hon att det är trångt och det behövs en ganska stor rokad hemma för att det ska vara möjligt. Hjärnan jobbar nu ihärdigt för att tänka ut logistiken runt detta.

En idé är att få in ett bord i arbetsrummet, bra ljus, förvaringslådor och vår symaskin.
Problem: det är fullt i arbetsrummet.

Idé nummer två; dottern tar nuvarande arbetsrum som sitt rum och hennes gamla rum blir arbetsrum/pysselrum.
Kräver både målning och en väldig omflytt!

Dottern funderar på om det skulle vara ok att flytta och jag funderar nu på hur vi skulle inreda ett rum för arbete och pyssel.
Eller om det stannar vid, bord, ljus, lådor…

Detta är ett projekt för hösten så vi får se om dottern och jag lyckas till jul.
Det vore fantastiskt.

Ta också en titt på denna bloggpost… Det påminner om min kompis mammas pysselrum.
Ikeas hobbyrum är alldeles för5 rörigt för min smak… blir lätt stressad

 

En kommentar

  • Monica

    Även jag när denna dröm….. slippa plocka undan varje gång det har pysslats för att middagen ska på bordet. Och ha hyllor där allt fint garn får synas!