Gotland,  Stickat

Höstlov – tid för tanke

  

Jag och barnen spenderar dagar i stugan på Gotland. Jag vaknar tidigt, kokar kaffe, njuter av min ledighet. Vardagsmåsten är lämnade hemma. Några måsten finns i stugan men inte på samma sätt som hemma. 

Böjd över mitt stickprojekt får tankarna spela, drömmar ta form, fimpas, eldas på, vänds på och utvärderas. Jag vill klar “göra” mer även om jag redan gör mycket, men skriva en eller ett par böcker vore kul. Varför bok kan jag sitta och fundera på,Mad är det med detta tryckta format som lockar så… Det vill jag göra och har några olika idéer. Så jag funderar vidare, en stickbok, en stickbok med mat? En bok med berättelser… Huvudet skruvar sig i olika banor. Ska kommande år bli ett år med fokus på egen design? Kombination av allt… Vi dricker varm choklad. 

 

Tänker lite till. Jag och barnen tittar på filmer ihop, tv, lyssnar musik, jag stickar, dottern syr, sonen spelar. Vi äter asiatiska fiskkakor med nudlar och planerar en utflykt.

En runda efter vägen, plockar nypon och slånbär. Suger in dofterna i skogen.

 

Kommentarer inaktiverade för Höstlov – tid för tanke