Inspiration

I helgen ska det stickas

20111012-144812.jpg

I helgen är det Hjälpsticketräff. Några av de som sköter filialer för Hjälpstickan ute i landet ska träffas och umgås en helg. Det ska bli så härligt! Vi sågs för två år sedan också och hade en underbar helg. Även denna gång lånar jag hus av min mamma och vi ska prata och sticka hela helgen. Det blir också utflykt till www.ostbiten.se och underbara Karin och hennes lada.

Packlistan är klar men den återkommande frågan är alltid; vilken/vilka stickningar ska få följa med? De gråa gotlandsvantarna får åka med men jag får ta något annat också, kanske en kofta med enkel rätstickning? Då kan man prata och sticka samtidigt. I morse startade jag ett par fingervantar till sonen. Gula, specialbeställt.

Under helgen kommer vi också ha det första konstituerande mötet för att göra Hjälpstickan till en förening. Det har varit en lång resa för att komma fram till det men det känns skönt att få detta välgörenhetsinitiativ lite organiserat och strukturerat. Stadgarna är färdigskrivna och det har bollats med dem högt och lågt men nu är de printade och klara. Vi har ungefär 1000 idéer hur vi kan utveckla Hjälpstickan och jag är så glad att jag träffat så driftiga människor som gör att jag vågar starta denna förening.

Som jag längtar till fredag eftermiddag när jag sätter mig i bilen och brummar åt väst. Synd att man inte kan köra och sticka samtidigt!

Garnet på fingervantarna är av mjukaste Visjö

En kommentar