Ljust och Fräscht

Ljust & Fräscht bild från Blixen & CO

I helgen såg jag Schyffert och Lindströms Ljust Och Fräscht på Globen. Det är en föreställning om hur vi lever idag, om vår renoveringsiver, rena raka linjer, Hemnetjunkies och livet. Schyffert och Lindström lyckas verkligen hotta det där som alla kan känna igen sig i; om jag bara har den rätta soffan, det rätta golvet, den rätta utsikten så kommer vi att äta frukost tillsammans, ha underbara middagar etc. etc. Ett helt Globen, ca 10.000 människor som garvar så de gråter till dessa två tokar. Det var roligt mycket bra.

En poäng som fastnade var att “förr” var det fint att ha saker. Det var ett sätt att visa status  tillhörighet och att man var världsvan “inne”. Nu för tiden ska man ha så lite saker som möjligt, det visar på samma sak. En intressant tanke och en koppling så klart till att vi idag har det ekonomiskt fantastickt bra och kan köpa precis (nästan) vad vi vill men då ska man inte det…

Jag erkänner att jag självlart hamnar i dessa tankar…om bara det och det händer så ska jag. Men detta sätter saker i perspektiv för all del, men ändå… vi måste ha mindre saker, man kan inte snubbla över saker i hallen ideligen eller behöva machete för att ta sig in i klädgarderoben. Så ett visst rensande kommer att försigå under nästa år var så säker.

Föreställningen hade sin sista kväll just i Globen och went out with a bang där avslutningen var att Sahara Hotnight kom och öste på med Schyffert och Lindström och Schyffert självklart, som den rockstjärna han vill vara, slog sönder gitarren på slutet.

Bild från Blixten & co

Comments are closed.