Kofta

Megafokus på mammas tröja

För ett år sedan startade jag på mammas tröja och strandade direkt. Rutorna tog en evighet och det var vända än hit, maskor än dit… Det var helt enkelt inte ett kul projekt. jag har försökt att hitta ett annat projekt för garnet (som mamma köpt för projektet) men inget tycker vi passar, förutom den hon redan valt.

Så.

Då.

Är det dags att ta tag i meda-UFO:t som morrat i garderoben i över ett år. Sagt och gjort. I söndagskväll matade jag på så att jag kunde få med mig en ärm på tunnelbanan. Det är trots allt 2×17 minuter sticktid som inte får gå till spillo! Och nu när jag är igång så var det inte så farligt. Det är “reverse stockinette” på ärmarna, alltså rätsidan utåt och det släta inåt, så det går ju geschwint att sticka på en t-bana. Så nu sätter jag fart och ser om det kan vara så att jag hinner till jul, kan det vara så?

Följ utvecklingen här på bloggen: Julracet!

Mönstret är från Drops och du hittar det här

En kommentar

  • Heidi

    När jag tittar på mönstret på drops hemsida ser jag att det inte “bara” är rutor. så när du har gjort dom klara är det “bara” det roliga kvar:)

    men det är trist när man börjar en stickning och upptäcker att det projekt man ville sticka inte var så kul…. men koftan är väldigt söt, så när du har gjort den, kommer antagligen både du och din mamma tycka att det var värt besväret:)

    så, jag håller tummar att du blir klar med den till jul:)