Minus 25

Nej jag pratar inte om rysskylan utan att jag nu har gått ner 25 kilo.

Idag på morgonen vägde jag mig hos Viktväktarna och jag bara visste att denna gång skulle det vara mycket minus. Och det var det!

Sedan påskas, det är ca 8 månader, har jag gått ner en 7-åring (sonen) i vikt. Det känns helt otroligt!

Varför går det så bra denna gång mot alla andra gånger jag försökt?
Jag tror att insikten om att min hälsa sviktade på grund av mitt ätbeteende och icke-existerande motionerande gjorde att jag satta fart. Dessutom fick jag med mig en kollega som hade ca 8 kilo att gå ner.

Efter bara några veckor hade mitt blodtryck sänkts och min huvudvärk var borta. jag började cykla till jobbet, 2 mil om dagen och gjorde prioriteringar i vad jag skulle äta.

Fika på jobbet ersattes av en banan när jag visste att vi dessutom skulle fira en 50-åring om några dagar. Under sommaren valde jag tillfällen för alkoholintag och tränade däremellan.
Det behövs planering och prioritering. Det är inte längre svårt att tacka nej till gosaker eller bara ta en liten bit.

Planera träning, planera vad man äter – då går man ner i vikt.

Sen måste jag säga att Viktväktarna för 20 år sedan och nu är stor skillnad. En stor räddning är att man får äta hur mycket frukt som helst, även banan.
Mitt kvällsgott är ett paket av ICA:s mango och hallon halvtinat, ibland med keso, ibland med lite kokos på, ibland med russin över. Ibland allt det där.

När cykelsäsongen tog slut (ett par veckor sedan) satte jag fart på gymmet. Som en trogen SATS kund har jag betalat i flera år… men inte använt kortet så mycket. Nu klämmer jag in träningen i veckorna, om än bara 30 min på crosstrainern. Det blir 2-3 gånger i veckan och jag längtar redan till våren och min cykel 🙂

Det jag tyckte var jobbigt för ett år sedan gör jag nästan bara av farten. Förr ville jag inte gå miste om sticktid. Nu tänker jag inte vad jag går miste om utan vad jag vinner.

Jag har 10 kilo kvar och det får ta den tid det tar att bli av de dem.

Comments are closed.