Stickat

– Möglar era mattor? 

 
När vi köpte huset för fem år sedan visade  det sig att det var en för hög fukthalt i grunden. Vi prutade och köpte huset. 

Men jag, framför allt, kunde inte släppa att vi behövde göra något åt grunden. Besiktningsmannen sa att det kan dröja fem, kanske tio ja till och med 20 år innan vi skulle behöva göra något. 
Detta har gnagt i mig. Så under hösten hittade jag en byggnadsvårdare på ön Mattias, Bäl bygg o smide. Idag kom han hit, gick omkring kikade. Lyssnade på oss. 

– Möglar fårskinnen eller mattorna?

– Va, neeej, svarade vi. 

–  Nä då har ni inget problem, svarade han och förklarade att detta var ett hus som mådde bra. Han hade sett så mycket värre. Det luktar bra, har inte satt sig…

Vi fick flera tips; att ha alla spjäll öppna, att täta en del hål i grunden och att minska gluggarna till grunden. De är idag på sina ställen rätt stora och nära markytan. Vi skulle gjuta “en klack” på den nedre delen. Vi kunde sänka marknivån på ett ställe också. Han berättade om vad vi kanske kan komma att göra i framtiden, byta golv och ersätta isolering, men det är om fem-tio-femton år. 

Slut på oro för grunden. Så himla skönt. 

Kommentarer inaktiverade för – Möglar era mattor?