Stickat

Stick- och täljgille på Langska huset i Visby

Bland det vackradte jag sett! Svinborst, bivax och ull
Mina gotländska handarbetsvänner Britt och Ulla
  
Finfika. Gorån, saffransbulle och liten kaka.
  
På nedre plan täljde man
  
Sticka, sticka och brodera

Idag var det traditionellt stick-och tälj gille på Langska huset. Detta sker den 2 januari varje år sedan lång tid. Jag har aldrig lyckats pricka denna dag men idag lyckades jag.  

Jag satt tillsammans med mina gotländska handarbetsvänner ich träffade nya bekantskaper. En kvinna bilen väldigt förtjust i Kofteboken så vi pratade mycket om det. 
Bredvid mig satt Gunilla. Vi pratade om handarbetets terapeutiska kraft. Där hon sett sitt hus brinna ner för fem PR sedan ich hur stickningen hjälpte henne tillbaka. Jag berättade om flyktingkvinnan på Öland som lugnade sig när hon fick garn till sin virkkrok. 

Vi ojade oss över den stressade nutidsmänniskan med sina “klösbrädor” (mobiler) som skulle må bra av handarbete där hjärna och hand jobbar tillsammans. Jag berättade om de vuxenmålarböcker som kommer starkt nu och här får just hjärna och hand jobba tillsammans, de hade Gunilla inte hört talas om men vi sa båda att det är ett bra alternativ. 

Så fikade vi gott, lyssnade på livemusiken och klappade när någon vann tre gånger i kvalitetslotteriet. 

Jag stickade klart kroppen på min Fåvang och körde sedan tvärs över ön i snörök, väldigt nöjd. 

2 kommentarer

  • Ulla

    Så trevligt ni haft det i detta vackra hus och med slöjdvänner av olika slag.
    Gott Nytt År till dig

  • Anita

    Men ÅH vad det verkar gemytligt! Förstår att det var mödan värt att åka tvärs över ön för delta och bunkra ny energi ?