Rensa i röran

Ordning & Reda: Syskrin och fin bokrad

Istället för att sticka framför tv:n (!) började jag att rensa en hylla i vardagsrummet… på tv:n rullade The Good Wife. Hyllan innehöll halvfärdiga projekt, nålar, sytråd, stickor, saxar, småpyssel, namnlappar… hoppsan julpynt och lite annat.

Raskt sorterade jag upp allt, slängde skräp och en del påbörjade projekt (obs de var små virksaker – inga tröjor!). Samtidigt tog jag ett steg tillbaka och funderade på vad hyllan borde innehålla… Hm… mina handarbetsböcker – sagt och gjort. Jag flyttade ner hyllan ett par snäpp torkade rent och ställde upp böckerna i färgskala. Wow – inspiration direkt!

Jag insåg att någon bra sybehörslåda hade jag inte så på lunchen idag kilade jag till favoritaffären Granit och köpte mig en fin låda som jag sedan inrede med andra lådor. Jag vill ha sybehöret nära till hands och då ska det se snyggt ut.

Helt oplanerat blev detta en kick framåt för mitt hallprojekt då en hyllmeter av hallens böcker numera finns i vardagsrummet och i kväll ska barnen  och jag se över alla spel och rensa bland dem. Tanken är att hitta en ny plats för spelen så att fler böcker kan flytta in i vardagsrummet.

2 kommentarer