Inspiration

Helg på Handarbetets vänner

Helgen gick åt till kursande på handarbetets Vänner igen. Denna helg var det fortsatt lek med färger, repetera mönster och räkna på en tröja så den passar efter stickfasthet etc.

Kursen är trevlig men grundkursen på HV är mycket roligare, tycker jag. Så var det sagt. Kanske är det för att jag utmanas mer på denna kurs men det är också så att jag tycker det blir för lite utrymme för att verkligen skapa på kursen. Jag är inte stickerskan som rycker mönsterkombinationer ur rockärmen så där blir jag låst när man till exempel ska sticka “bubbligt”.

Att räkna på en tröja med rakt isatt ärm var intressant. Jag är lite rädd för matte men jag gjorde en enkel modell och fick ihop det. Det var en seger för mig. Jag blev så peppad att jag ville sätta igång direkt.

Väl hemma la jag upp till tröjan men jag tycker inte att det blir riktigt bra ändå. Garnet är Huskrokens entrådiga och jag vet inte, det känns hårt. Det är inte så att vi måste sticka en tröja till nästa gång o nej men visst skulle det vara kul att verkligen göra efter ett eget mönster!

HV-helger är ändå sköna helger. Jag får mycket stickat (privat) för när jag landar i soffan på kvällarna hemma – då dansar stickorna värre än värst.

2 kommentarer