Inspiration

Publicera dig själv!

Vad väntar du på – du kan ju bara publicera dig själv? Ja, den frågan ställer jag mig igen och igen och igen, men så händer liksom ingenting. Jag drömmer om att skriva, fota, göra mönster… men så blir det varken hackat eller malet. Eller drömmer. Jag gör ju en hel del men just mönstergörandet önskar jag att jag gjorde mer. Jag har en hel del idéer.

Så idag, efter ett bra förmiddagsmöte på jobbet, kommer jag in till min dator och där råkar Joakim Jardenberg poppa upp, en internet-guru-super-kunnig människa som gör “En sak idag”. En sak idag är precis vad det låter som, en sak varje dag som handlar om internet. Det som gör Joakim så skön att lyssna på är hans förhållningssätt, alltid positiv, ifrågasättande, men framför allt, han vill att jag – du – vi som tittar på honom ska TÄNKA och kanske GÖRA. Eller åtminstone REFLEKTERA.

Så idag ser jag klippet som du hittar längst ner här. Ett klipp om att publicera sig själv. Du känner till YouTube stjärnorna, YouTubers, men utöver video finns det här också i bokvärlden. Genom Amazon kan du publicera din bok. Joakim berättar om författare som tjänar cirka halvmiljonen per år och några som sålt över 4 miljoner böcker… Vad väntar vi på; starta din kanal, gör din bok, sälj dina foton, skapa mönster, gör en podd…

Vi som är stickar har en helt fantastisk plattform i form av  Ravelry. Här finns hela världens mönsterskatt och hela världens stickerskor! Hur många stick-stjärnor har vi inte sett växa fram genom Ravelry; Veera Välimäki, Isabell Kraemer, Stephen West, Kate Davies och Andrea Mowry.  Så vad väntar vi på. Man kan också göra som Tantulltuss. När inget förlag var intresserad av hennes sock-mönster publicerade hon helt enkelt på eget förlag. I dagarna har hon släppt sin fjärde bok.

Lyssna på Joakim i klippet och avskräcks inte av hans något tekniska ingång utan bli peppad av att alla möjligheter finns tillgängliga!

Jag blev peppad – hoppas du också blir det!

En sak idag finns att följa på Facebook, Youtube, som podd…