Sticktipset

Ravelrytips: Håll reda på hur mycket du stickat på ett år

I nyårslöftesanda är det många som hittar på olika “löften” för sitt stickliv. Jag själv stickade bara från stashen under ett år. Jag såg Strikkeann (hon heter så på Instagram, Amylin på sin blogg) som hade väldigt roliga nyårslöften 2015.

Ann och jag hade en intressant diskussion på hur man skulle hålla reda på sina projekt. Nu har hon lagt upp sina mål för 2016 och här Ann kommer tips för dig – och ni andra som vill hålla koll på vad ni stickar på under 2016.

1. Gå in på din projektsida på Ravelry och klicka på fliken som heter Organize och välj Create new set.

2016-01-01 19_31_47-Ravelry_ Organizing UlricaL's projects

2. Som du ser dyker det upp en liten ruta.
Där fyller du i vad fliken (set) ska heta – mitt fall 2016
Ange vilken eller vilka taggar som ska sortera in sig i denna flik.
Om allt du stickar under 2016 ska ingå här välj en tagg som är unik för dig – mitt fall ulfo2016

3. Klicka på knappen Create 

Nu har du fått en ny flik med ditt valda namn.

4. För att de projekt du stickar klart under 2016 ska hamna i denna flik måste du på varje projekt ange den unika taggen. Den taggen lägger man på projektsidan, se nedan

2016-01-01 20_00_34-Ravelry_ UlricaL's Fåvang

Du kan skapa hur många flikar du vill. Jag hade en ambition på min projektsida att ha flik efter typ av projekt men det var lite väl ambitiöst. Du hittar min sida här om du vill titta. 

När man börjar få in projekten i sin flik så räknar Ravelry ut hur mycket garn du använt, under förutsättning att du angett det. Titta under min 2015 flik så ser man mängden och även hur många projekt Ravelry räknat på. Där ser man att jag slarvat med att ange mängd.

Sätt mål och tagga efter det
Beroende på vad dina mål är kan du använda Ravelry för att “hålla koll”. Genom Ravelry kan du sedan göra sökningar i dina flikar, lägga till och ta bort taggar när du vill, se hur mycket av ditt garn du använt och räkna antal projekt av olika typer.

Detta är ett exempel på vad jag kan komma att ta upp när jag håller min kurs Ravelry Tips och Trix Stickfest i Väst 18-20 mars 

 

En kommentar

  • amylin

    Takk for tips, og takk for at du nevner meg! Jeg misforsto deg nok, for jeg har sånne tagger til hvert år for mine prosjekt. Jeg bruker 52in52-2015 og kommer nok til å bruke 52in52-2016 for årets prosjekter, men det er fordi jeg også er med på en gruppe på Ravelry hvor målet er å strikke minst 52 prosjekter på 52 uker. Det eneste er at jeg ikke har klart å legge inn alle prosjektene for alle årene på Ravelry, men det tror jeg nok at jeg kommer til å klare nå. Jeg har nemlig klart å stashe alt garnet mitt på Ravelry. Morsomt å lese bloggen din og morsomt å følge deg på Instagram.