Rensa i röran

Rensar i garnlagret

Jag blir lätt rastlös om jag är sjuk. Inte superduper-sjuk då ligger jag däckad men lagom; skav i halsen, snorig etc. Efter att jag stickat hela förmiddagen kunde jag inte sitta still.

Så jag gav mig på garnlagret.
Jag har en bokhylla i sonens rum som innehåller mitt garnlager – och hans legobyggnader.
I somras frågade sonen;
– Varför har jag ingen säng i mitt rum?
Jag blev lite ställd, han sover i våningsäng i dotterns rum, men svarade att det var för att det inte fick plats.
Då slog det mig att faktiskt se till att den där bokhyllan blir tömd, nedplockad och såld, så att sonen kan få en säng i sitt rum.
På stående fot lovade jag att till jul skulle jag ha flyttat mitt garnlager och fått bort hyllan.

Så med kritiskt öga gick jag igenom garnerna. En del ”funfur” som jag fått vet jag att jag inte kommer att sticka av, det går till Små Smulor (Stadsmissionens beg.försäljning). Resten åkte ner i stora plastlådor där jag kan se utifrån vad som är i. Sen är frågan var dessa ska stå…men jag har en idé. Idéer har jag alltid! Några garner kommer att åka upp Kerstin som får sticka mössor av det.

En kommentar